woensdag 3 april 2013

Bananenpannenkoekjes

Ik heb gisteren eindelijk een receptje uitgeprobeerd dat ik al lang in mijn hoofd had: bananenpannenkoeken! Waarom nu precies dat receptje? Wel: het is supermakkelijk te maken en het is bovendien ook wat veel gezonder dan een gewone "vettige" pannenkoek.

Hoe beginnen we eraan? Heel simpel. Je neemt twee eieren en een banaan. Die banaan snij je in stukjes, daar doe je de eitjes bij (ja, zowel eigeel als eiwit) en mixen maar! Tot je een redelijk egale mix krijgt. Er mogen wel wat stukjes nog inzitten, da's niet zo erg. Die bak je dan zoals gewone pannenkoeken et voilà, klaar!

Ik heb gisteren dus kleine pannenkoekjes gemaakt, ongeveer 10-15cm diameter. Mijn eerste drie waren supergoed gelukt, maar voor de volgende drie was mijn pan helaas te heet. Je raadt al wat er is gebeurd: helemaal zwart en de vuilbak in. Gelukkig had ik die eerste portie nog. Ik moet eerlijk toegeven dat het deeg zelf er echt raar uitziet en daarom had ik ook geen zin meer om ervan te proeven. Maar, niemand keek, dus als het vies was, kon ik het toch gewoon terug uitspuwen ;-) Bij de eerste hap was ik helemaal niet overtuigd. Als je al pannenkoeken hebt gegeten, weet je dat die altijd superzoet zijn. Maar deze versie is dat niet echt. Je proeft echt nog de banaan en de smaak is bitterder dan bij een gewone pannenkoek. Ik vond het een gek, raar, zelfs vies smaakje, maar ik weet dat ik het zo raar vind omdat het een nieuwe smaak is. En aan nieuwe smaken moet je wennen of die mix je gewoon  met oude smaken. Ik ben voor die laatste optie gegaan: beetje suiker op de bananenpannenkoek en hij smaakte al véél beter.

De rest van de pannenkoeken heb ik uitgedeeld aan mijn zus en mama en zij vonden ze ook erg lekker!

Wish me luck & keep on trying!

PS. Heb ik al gezegd dat ik opnieuw een stuk(je) varkenshaasje heb gegeten zonder dat ik het moest "mengen" onder mijn kroketjes? Hoera voor de vooruitgang!

Geen opmerkingen: