maandag 1 oktober 2012

Dubbel succes!

De tweede week van mijn wekelijkse uitdaging verliep minder vlot. Maar gelukkig eindigde de week wel super en kon ik de derde week ook goed beginnen.

Laat me eventjes uitleggen wat er precies gebeurd is. In't kort: de tweede week bijna niets! Ik liep voortdurend rond met de gedachte "Ik moet ergens van proeven." in mijn achterhoofd , waardoor dit natuurlijk niet lukte. Ik wilde wel vanalles proberen, maar durfde niet echt. Elke dag die voorbij ging was ik lichtjes teleurgesteld in mezelf, vooral omdat ik dacht dat ik de uitdagingen nu al zou moeten opgeven. Bijna had ik de moed verloren, maar zondag was het zo ver!

We zouden uit eten gaan met het gezin: mijn ouders, mijn broer en zijn vriendin en mijn vriend en ik. Normaal gezien bestel ik op restaurant altijd tomatensoep, frietjes of pannenkoeken. Jarenlang is dat al mijn "vaste" bestelling en omdat ik nu aan deze uitdagingen bezig ben, wil ik meer proberen. Sommigen onder jullie zullen wel al weten dat ik pasta eet met de saus die we zelf maken. Mijn ouders maken normaal gezien altijd de spaghettisaus zelf, op een traditionele Italiaanse manier: gehakt, gesnipperde ajuinen, tomaten(puree) en kruiden. Heel "basic" dus. Heel lekker dus! Ik hoef geen "vieze" stukken tomaat, paprika, champignons...

Zondag koos ik dus in plaats van mijn gewone "menu" een kleine spaghetti. Ik vroeg de saus wel apart, zodat ik hem toch aan de kant zou kunnen zetten als 'ie niet lekker was. Bovendien vroeg ik nog een portie frietjes extra. Geloof me, pasta met frietjes: heerlijk! Toen ons eten geserveerd werd, had ik toch een beetje schrik om van deze "nieuwe" spaghettisaus te proeven. Ik deed slechts een klein beetje saus op de pasta, maar liet de stukken paprika en tomaat liggen. De spaghetti met de saus smaakte lekker. Het was een beetje pikant, maar dat vind ik erg lekker. Blij dat de saus me lag, gooide ik de helft van het kommetje op de spaghetti en mengde ik de hele boel onder elkaar. Hmm! Op een gegeven moment stak ik zelfs een friet in de saus en was ik verbaasd dat zelfs dat lekker was. Ten slotte proefde ik voor de tweede keer mayonaise en ook nu lag de smaak me. Al vond ik deze mayonaise minder "smaakvol" dan de vorige. Nog steeds zoet, maar minder smaak gewoon ;)

Mijn derde week heb ik dan weer extra vroeg ingezet. Na mijn lessen zat ik op de trein (ik pendel school-thuis) met een vriendin. Ze had druiven mee en vroeg of ik er eentje wilde. Mijn eerste reactie was onmiddellijk "nee", maar ik herpakte me snel en zei dat ik er toch wel eentje wilde. Ik koos een "witte" (eigenlijk zijn ze eerder geel/groen) druif. Ik heb vroeger al eens een druif geproefd, maar dat harde velletje vond ik toen echt walgelijk. Nu stak ik dus gewoon de hele druif ineens in mijn mond en vond het best lekker, dus vroeg ik er nog eentje :).

Elke keer als ik iets nieuws probeer en ik vind het lekker, ben ik helemaal verwonderd. Waarom heb ik dit of dat niet eerder geprobeerd? Nu ja, ik weet dat het niet bij elk "nieuw" soort voedsel zal zijn. Maar wanneer ik iets nieuws leer eten en het dan ook nog lust, geeft dat me weer extra moed om ook de week erna nieuwe dingen te proberen. Ook voor de komende week: wish me luck!


Geen opmerkingen: